Grijze zondag

Grijze zondag

Deze namiddag blijft het grijs. Links of rechts kan een spatje motregen vallen, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. In het tweede deel van de namiddag zijn er vooral in het noordwesten van het land een paar opklaringen mogelijk. De maxima liggen rond 19 of 20 graden in Hoog­-België, rond 21 graden aan zee en tussen 23 en 25 graden elders. De wind waait matig uit het westen en wordt later zwak uit het noordwesten. Dat meldt het KMI. Vanavond en vannacht is het overal zwaarbewolkt en vooral in het noorden van het land gaat het licht regenen. In het zuiden blijft het betrokken, met vooral op het reliëf van de Ardennen kans op mist en gemiezer. De minima liggen tussen 14 graden in Hoog-België en 17 graden in Laag­- en Midden­-België. De wind zwakt verder af en wordt op de meeste plaatsen veranderlijk.

Morgenochtend is het overal zwaarbewolkt of betrokken. In het noorden van het land valt lichte regen en deze neerslagzone verplaatst zich geleidelijk naar het zuiden. Vooral in het noordwesten van het land kunnen er ’s namiddags brede opklaringen ontstaan, al zal er wel veel hoge bewolking aanwezig blijven. Het kwik klimt tot rond 19 graden in Hoog­-België en tot 22 of 23 graden in Laag­-België. De zwakke veranderlijke wind neemt toe tot matig.

Dinsdag is het eerst vaak zonnig, later verschijnen er meer wolkenvelden, en tegen de avond is er kans op onweer. Het wordt warm, met maxima van 25 tot 29 graden, en een zwakke tot matige oostenwind.

Woensdag is het wisselend bewolkt met eerst nog mooie opklaringen, maar vooral na de middag en ’s avonds meer wolken met buien en onweer. Ook woensdagnacht blijft het onweerachtig. Plaatselijk kunnen de buien hevig zijn. Het wordt zwoel met maxima van 26 tot 30 graden.

Donderdag is het wisselvallig met buien en kans op onweer. In de loop van de namiddag trekt de onweersdreiging weg naar het oosten. Het wordt minder warm, met maxima rond 24 graden.

Van vrijdag tot zondag is het licht wisselvallig met langere droge perioden met opklaringen afgewisseld met bewolkte perioden met soms wat regen of enkele buien. De maxima in het centrum blijven in de buurt van 24 graden.

bron: Belga