EK voetbal 2017 (v) - Ives Serneels zag "onverdiende nederlaag" voor Red Flames

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Belgische nationale vrouwenploeg is er zondag niet in geslaagd haar EK-debuut met puntengewin af te sluiten. Een desastreus wedstrijdbegin zorgde ervoor dat de Red Flames tegen Denemarken al vanaf de zesde minuut tegen een 1-0 achterstand moesten aankijken, niet de eerste keer dat de Flames hun start misten in een interland. "We tonen regelmatig te veel respect", vertelde bondscoach Ives Serneels na de wedstrijd in De Vijverberg. "We starten vaak te voorzichtig. Hoe dat precies komt, daarop moet ook ik het antwoord schuldig blijven. We moeten leren vanaf de eerste minuut onze kwaliteiten te benutten, al waren we vandaag ook wel onder de indruk van de omstandigheden. Sommige speelsters waren te onzuiver in die beginfase, terwijl de Denen toch wat volwassener acteerden."

Na een tiental minuten herstelden de Flames het evenwicht en drukten ze Denemarken vaak op de eigen helft terug, met na de pauze heel wat kansen tot gevolg. "Over negentig minuten verdienen we deze nederlaag niet. Een puntje zat er zeker in en ik ben heel teleurgesteld nu. De 1-1 hing in de lucht, maar we hadden het geluk niet aan onze zijde. Ik ben fier op hetgeen mijn speelsters hebben laten zien, ze hebben allemaal het maximum gegeven."

Met een nederlaag tegen de andere outsider in de groep en de zege van Nederland tegen Noorwegen staat voor de wedstrijd van donderdag tegen de Noren al het mes op de keel, met het oog op de kwalificatie voor de kwartfinales. "Nu willen we eerst de wedstrijd analyseren en daarna met vertrouwen en ambitie toewerken na die wedstrijd van donderdag. Ik wil geen extra druk op mijn groep leggen", besloot de bondscoach.

bron: Belga