16e editie Gent Jazz Festival sluit af met meer dan 34.000 bezoekers

Gent Jazz Festival trok dit jaar over zeven festivaldagen (6-16 juli) meer dan 34.000 bezoekers. Daarmee ligt de opkomst in dezelfde lijn als de voorbije edities, zo maakten de organisatoren zondagavond bekend. De festivalorganisatie is bijzonder tevreden met deze 16de editie waar Belgische acts als STUFF en Trixie Whitey aantoonden dat ze sterk kunnen presteren op de grote Main Stage. Twee concertdagen – met headliners Herbie Hancock op 7 juli, en Norah Jones op 9 juli – waren helemaal uitverkocht.
Festivaldirecteur Bertrand Flamang stelt verheugd vast dat de lijn van vernieuwend programmeren op een steeds grotere waardering kan rekenen bij pers en publiek.
Bij het publiek vielen vooral de passages van Grace Jones, Herbie Hancock, Go Go Penguin, Norah Jones, Kamasi Washington, Trixie Whitley, STUFF en ook Einsturzende Neubauten in de smaak.
Winnaar van Jong Jazztalent Gent 2017 is Steiger. Uit 35 inzendingen werden 4 projecten gekozen (Steiger, Bestiaal, Raphael Malfliet en i.f.o) die werden voorgelegd aan een brede selectie professionals uit de Belgische muzieksector. De winnaar zal vanaf nu werken aan een traject van 1 jaar om het ingezonden project te realiseren. Hiervoor wordt een maximaal bedrag van 10.000 euro ter beschikking gesteld. Het project eindigt met een concert op Gent Jazz Festival 2018.

bron: Belga