Wimbledon - Muguruza: "Dit was net een droom"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Garbine Muguruza (WTA 15) stak zaterdag de toernooizege op zak op Wimbledon. In de finale was de Spaanse, die vorig jaar Roland Garros won, in twee sets met 7-5 en 6-0 te sterk voor Venus Williams (WTA 11). De Amerikaanse slaagde er zo niet in om voor de zesde keer te zegevieren op het Londense gras. Op Wimbledon speelde Muguruza in 2015 al eens de finale. Ze verloor die met tweemaal 6-4 van Serena Williams, de jongere zus van Venus die er dit jaar wegens zwangerschap niet bij was op de All England Club.

"De zwaarste match was die van vandaag", verklaarde Muguruza. "Venus is een ongelooflijke speelster. Als kind zag ik haar al aan het werk. Het was fantastisch om tegen haar in de finale te spelen. Vanbinnen had ik zenuwen. Dit was net een droom."

"De eerste set was heel moeilijk. We hadden beiden kansen", vervolgde de Spaanse. "Ik ben blij dat ik het uiteindelijk heb gehaald. Deze trofee is niet alleen voor mezelf, maar voor mijn hele team."

Venus Williams was één wedstrijd verwijderd van haar zesde Wimbledon-trofee, maar daar stak Muguruza een stokje voor. "Het was fantastisch, ik weet hoe hard je hiervoor hebt gewerkt", richtte de Amerikaanse zich tot haar opponente. "Ik ben er zeker van dat dit veel voor jou en je familie betekent. De voorbije weken hebben me weer veel mooie herinneringen opgeleverd. Ik ben in vorm. Dit jaar heb ik al aanspraak kunnen maken op verschillende grote titels. Dit niveau wil ik dan ook aanhouden. Maar ik wil niet tevreden zijn met een plek in de finale. Ik wil winnen."

bron: Belga