Weerbericht – Droge en vrij mooie zaterdag

Zaterdag krijgen we aanvankelijk nog droog en vrij mooi weer met vooral hoge en middelhoge bewolking. In de loop van de dag neemt de bewolking verder toe en later in de namiddag kan er, vooral in het westen van het land, wat lichte regen of motregen vallen. De wind waait zwak of matig uit westelijke richtingen. De maxima schommelen rond 18 of 19 graden op de Ardense Hoogten, rond 20 of 21 graden aan zee en rond 22 of 23 graden in de andere streken. Dat meldt het KMI. Ook zaterdagavond en -nacht blijft het overwegend zwaarbewolkt en kan er ook soms wat lichte neerslag vallen. Op het einde van de nacht verwachten we in het westen enkele opklaringen. De wind wordt eerst zwak, maar trekt later opnieuw aan tot matig, uit het zuidwesten. Het blijft zacht met minima rond 13 graden in de Ardennen en tussen 15 en 17 graden in de andere streken.
Zondag is het bewolkt tot zwaarbewolkt met, vooral in het noorden van het land, mogelijk soms lichte regen. Met maxima rond 24 graden in het centrum is het wel aangenaam warm. Er staat een matige west- tot zuidwestenwind.
Maandag sleept een zwak koufront over het land met vooral voor de middag veel wolken en lokaal wat lichte regen. In de loop van de dag worden de opklaringen breder en blijft het droog. De maxima liggen rond 22 graden.
Dinsdag verloopt vrij zonnig en droog. In de late namiddag of avond vergroot de kans op een lokaal warmteonweer. Het wordt aanzienlijk warmer met maxima rond 27 graden in het centrum.

bron: Belga