EK voetbal 2017 (v) - Ives Serneels beschikt over volledig fitte selectie tegen Denemarken

door
Belga
Leestijd 2 min.

Bondscoach Ives Serneels kan zondagavond (20u45 in Doetinchem) in de openingswedstrijd in groep A tegen Denemarken over een volledig fitte selectie beschikken. Dat vertelde de bondscoach zaterdag tijdens de traditionele persconferentie daags voor de wedstrijd. Even later verschenen ook alle speelsters op het veld in Stadion De Vijverberg, de linkerknie van Lorca Van De Putte was nog wel stevig ingetapet. Sarah Wijnants is inmiddels aan de selectie toegevoegd en blijft bij de groep totdat er een definitieve beslissing omtrent Van De Putte genomen is. De bondscoach heeft nog tijd tot zondag - de dag van de eerste wedstrijd - om een geblesseerde speelster in zijn groep te vervangen.

Nu wordt het uitkijken naar wat de Red Flames kunnen brengen tegen Denemarken, vier jaar geleden in Zweden nog halvefinalist. Een moeilijke, maar geen onklopbare tegenstander. "Denemarken en België zijn zeker de outsiders, maar ik denk dat iedereen van iedereen kan winnen in deze groep. Als wij winnen, schrijven we opnieuw geschiedenis. Denemarken heeft al bewezen een echte toernooiploeg te zijn, met individueel veel kwaliteiten. Het is een stug team met veel loopvermogen, maar ik ben er zeker van dat wij daar wel iets kunnen tegenover zetten."

Voor de Flames zal het in Doetinchem bijna als een thuiswedstrijd aanvoelen. In totaal zullen er ongeveer 4.000 fans de wedstrijd bijwonen, onder wie 1.400 Belgen en slechts 300 Denen. Er zijn ook 600 Belgische vlaggen voorzien de fans.

Na wat geschuif in de voorbereiding lijkt Serneels zijn ploeg voor Denemarken klaar te hebben. De bondscoach kiest tegen de Denen meer dan waarschijnlijk voor een 4-2-3-1 met in doel Justien Odeurs en achterin Laura Deloose, aanvoerster Aline Zeler, Heleen Jaques en Maud Coutereels. Op het middenveld spelen dan Lenie Onzia en Julie Biesmans in de rug van Tine De Caigny, op de flanken moeten Janice Cayman en Elke Van Gorp (of Yana Daniëls) sterspeelster Tessa Wullaert kunnen bedienen. Bij de Denen is het vooral uitkijken naar Pernille Harder, nummer tien en Wullaerts ploegmate bij Wolfsburg. Ouderdomsdeken Johanna Rasmussen is er wegens een blessure niet bij.

bron: Belga