EK atletiek U23 - Simon Debognies behaalt zilver in de 5.000m

door
Belga
Leestijd 1 min.

Simon Debognies heeft op het EK atletiek voor beloften in het Poolse Bygoszcz de zilveren plak gepakt in de 5.000m. Hij eindigde in 14:14.71. Twee jaar geleden won Debognies op dezelfde afstand al zilver op het EK voor junioren. Debognies pakte het in een tactische 5.000m goed aan. Hij was altijd in de voorste gelederen terug te vinden, maar liet het kopwerk aan anderen. In de laatste ronde had hij nog overschot, en zijn sprint bleek voldoende voor zilver. Het goud was voor de Italiaanse favoriet Crippa.

Hanne Maudens, die vrijdag nog ziek moest passen voor de tweede dag van de zevenkamp, plaatste zich vlot voor de finale van het verspringen. Haar 6m44 was de vierde prestatie van alle deelneemsters. Ook de jonge Belgian Tornados gingen met een tweede plaats in hun reeks en de zesde tijd, 3:08.59, vlot richting finale. In de 400 meter horden bij de vrouwen zijn er zondag zelfs twee Belgische finalistes. Nenah De Coninck was met 56.99 goed voor de derde tijd, Margo Van Puyvelde met 57.34 liet de zesde chrono optekenen.

Dylan Owusu kwam met 53.10 in de 400 meter horden niet in de buurt van de finale. Dat geldt ook voor Kato Van Den Brulle, die in het speerwerpen tevreden moest zijn met 48m74.

bron: Belga