Bewolking neemt toe

Bewolking neemt toe

Deze namiddag neemt de bewolking geleidelijk toe, maar het blijft nog op de meeste plaatsen droog. Aan zee valt er mogelijk al wat motregen. De maxima liggen rond 17 graden in de Hoge Venen, rond 20 graden aan zee en rond 21 of 22 graden elders in Vlaanderen. De wind waait zwak tot matig, meldt het KMI. Vanavond en vannacht wordt het overal betrokken met motregen, die vanaf de kust over het land trekt. De minima liggen tussen 13 en 17 graden. De wind waait zwak of matig uit het zuidwesten.

Morgen is het meestal betrokken met af en toe wat gemiezer. Het kwik klimt tot 19 of 20 graden in de Hoge Venen, tot 21 graden aan zee en tot 23 à 25 graden in het binnenland. De wind waait matig uit westelijke hoek. Tijdens de nacht van morgen op maandag blijft het op veel plaatsen betrokken en miezerig. In het tweede deel van de nacht kan het bij momenten intenser regenen, vooral dan in de noordelijke helft van het land. De minima liggen tussen 14 en 17 graden. De wind wordt zwak en veranderlijk.

Maandag verwachten we vaak wolkenvelden met perioden van lichte regen. In de loop van de namiddag wordt het droog over het noorden en het noordwesten met breder wordende opklaringen. De maxima liggen tussen 18 graden in de Hoge Venen en 23 graden in de Kempen. Er waait een zwakke tot matige noordoostenwind.

Dinsdag is het vaak zonnig. In de loop van de namiddag en ’s avonds vergroot de kans op een paar lokale onweersbuien. Het wordt behoorlijk warm met maxima van 23 tot 28 graden. Woensdag is het wisselend bewolkt met vooral na de middag en ’s avonds buien en onweer. Plaatselijk kunnen de buien hevig zijn. Het wordt zeer warm met maxima van 26 tot 31 graden.

Ook donderdag verwachten we wisselvallig weer met buien en kans op onweer. Het is minder warm met maxima rond 25 graden. Vrijdag en zaterdag lijkt het wisselvallig te blijven met soms buien, maar ook opklaringen. De maxima schommelen rond 23 graden.

bron: Belga