Warren Barguil bezorgt Fransen zege op 14 juillet

door
Belga
Leestijd 1 min.

Warren Barguil (Team Sunweb) heeft vandaag in Foix de dertiende rit van de Tour de France gewonnen. De 25-jarige Fransman bleef na 101 kilometer in de bergen de Colombiaan Nairo Quintana (Movistar) en de Spanjaard Alberto Contador (Trek-Segafredo) voor in een sprint. De Italiaan Fabio Aru (Astana) behoudt zijn gele trui. De Brit Chris Froome (Sky) volgt op zes seconden, de Fransman Romain Bardet (AG2R) staat derde op 25 seconden.

De dertiende rit telde slechts 101 kilometer, maar viel met drie cols van eerste categorie niet te onderschatten. Het vooruitzicht op enkele zware beklimmingen leek de renners echter niet te deren. Onder meer een groepje met Philippe Gilbert waagde zijn kans, maar echt potten breken lukte niet. Uiteindelijk hadden Alberto Contador, bollentrui Warren Barguil, Mikel Landa en Nairo Quintana zich op de top van de Mur de Péguère kunnen losrukken, en begon het viertal aan de slotafdaling.

Ondertussen legde Froome in het peloton Aru het vuur aan de schenen, maar de pogingen van de Brit bleven zonder succes. De vier leiders gaven geen krimp en maakten zich met de meet in zicht op voor een sprint. Barguil beschikte nog over de beste benen en hield zijn concurrenten zonder al te grote problemen af.

Morgen brengt de 181,5 kilometer lange veertiende rit de renners van Blagnac naar Rodez.

bron: Belga