Warme vrijdag met lokale buien

Warme vrijdag met lokale buien

Deze namiddag wordt het wisselend tot vaak zwaarbewolkt en trekt een storing met lokale buien vanaf het westen door ons land. De maxima gaan van 18 tot 22 graden, meldt het KMI. Vanavond vallen in de zuidoostelijke landshelft nog enkele buien, gevolgd door een droge nacht met minima van 8 tot 14 graden. Morgen start met opklaringen, met op het einde van de namiddag hier en daar wat lichte neerslag in het westen van het land. De maxima liggen tussen 19 graden in de Hoge Ardennen en 23 of 24 graden in het centrum. Morgenavond verwachten we meestal veel wolken met hoofdzakelijk over de oostelijke landshelft lokaal wat lichte neerslag.

Zondag wordt wisselend tot zwaarbewolkt met ook dan mogelijk een buitje. Met maxima rond 24 graden in het centrum is het wel aangenaam warm.

Maandag krijgen we eerst wat regen, later wordt het droog en meer opklaringen. De temperaturen gaan tot 22 graden. Dinsdag wordt zonnig, maar in de late namiddag of avond is er kans op een lokaal warmteonweer. Het wordt aanzienlijk warmer met maxima rond 27 graden in het centrum.

Woensdag is het warm maar onstabiel met verspreid over het land kans op felle onweersbuien. Het wordt lokaal 30 graden. Donderdag en vrijdag is het een pak koeler met vooral op donderdag nog enkele buien. Er is ook ruimte voor opklaringen. Het wordt dan nog zo’n 22 graden in het centrum van het land.

bron: Belga