Vervoort betreurt gebrek aan overleg bij verhuis Klein Kasteeltje naar Neder-over-Heembeek

Vervoort betreurt gebrek aan overleg bij verhuis Klein Kasteeltje naar Neder-over-Heembeek

Minister-president Rudi Vervoort betreurt het gebrek aan overleg bij de plannen van Fedasil om het Klein Kasteeltje te sluiten en te verhuizen naar een nieuwe asielcentrum in Neder-over-Heembeek. “Ik ga dit aankaarten, maar heb weinig hoop op resultaat”, zei hij deze namiddag tijdens het vragenuurtje in het Brussels Parlement in antwoord op een vraag van Ahmed El Ktibi, de kersvers OCMW-voorzitter van Brussel Stad. De ministerraad besliste enkele weken geleden het licht op groen voor de oprichting van een nieuw aanmeldcentrum voor asielzoekers in Neder-over-Heembeek, in het noorden van de hoofdstad. Het huidige centrum in het Klein Kasteeltje in het centrum, moet dicht omdat het gebouw verouderd en verloederd is.

Voor Vervoort is zowel het belang van de asielzoekers als de solidariteit en de rechtvaardige verdeling van de lasten belangrijk. “Het Brussels gewest en de stad Brussel in het bijzonder worden momenteel al zwaar bevraagd”, stelde de minister-president, die zich achter het standpunt van de de stad Brussel schaarde.

Maar Rudi Vervoort zei dat hij weinig hoop dat de beslissing nog zou teruggedraaid worden. “Het gewicht van Brussel binnen de federale regering is erg klein. Dat hebben ook gezien bij het dossier van het Maximiliaanpark. Brussel werd toen als verantwoordelijke aangewezen, terwijl het het federale was die zijn taak niet opnam en wij het probleem aanpakten”, aldus nog de minister-president.

El Ktibi wees ook op het feit dat Neder-over-Heembeek afgelegen is en moeilijk bereikbaar is met het openbaar vervoer.

bron: Belga