Ouderpaar veroordeeld tot 40 maanden en 2 jaar cel voor mishandeling kinderen

Ouderpaar veroordeeld tot 40 maanden en 2 jaar cel voor mishandeling kinderen

Een Brussels ouderpaar is vandaag veroordeeld tot celstraffen van 40 maanden en 2 jaar omdat ze hun eigen kinderen van 5, 3 en anderhalf zwaar mishandeld hadden. Er was sprake van vuistslagen en slagen met een elektrische kabel. De rechtbank toonde weinig begrip voor het gebrek aan berouw bij de ouders, die zich enkel over hun eigen lot zouden beklagen, maar verleende hen wel uitstel voor een deel of het geheel van hun gevangenisstraf. Het ouderpaar werd begin 2017 opgepakt nadat het personeel van de kleuterschool waar de twee oudste kinderen van het koppel school liepen, aan de alarmbel trok. Beide kinderen vertoonden immers regelmatig sporen van slagen en gedroegen zich zeer angstig. Uit het onderzoek dat de politie daarop instelde, bleek dat het vooral de vader was die thuis een schrikbewind voerde. De drie kinderen kregen regelmatig slaag, met de vuist en met een elektrische kabel, onder meer omdat ze nog niet zindelijk waren.

Ook de moeder van de kinderen deelde in de klappen en zij beweerde dat ze niet tegen haar man durfde in te gaan, maar volgens de rechtbank deed ze daarmee de waarheid geweld aan. Niet alleen liet ze haar echtgenoot zijn gang gaan, ook zijzelf mishandelde de kinderen. Volgens het schoolpersoneel doken de kinderen immers bang weg als de moeder haar stem verhief en ook de kinderen zelf verklaarden dat ze slagen kregen van hun moeder. Die zou ook herhaaldelijk geweigerd hebben ’s nachts hun besmeurde luiers te vervangen.

De vader werd vandaag veroordeeld tot een celstraf van 40 maanden, waarvan een deel met uitstel, en de moeder tot een celstraf van 2 jaar, volledig met uitstel. De ouders moeten hun kinderen, die aan de jeugdrechter werden toevertrouwd, ook een schadevergoeding van 45.000 euro betalen.

bron: Belga