Oostende krijgt klapper met Marseille, Gent tegen Altach of Dinamo Brest

Oostende krijgt klapper met Marseille

KV Oostende heeft vandaag tijdens de loting voor de derde voorronde van de Europa League een topaffiche gekregen. De kustploeg treft de Franse topclub Olympique Marseille. AA Gent moet nog even wachten voor het zijn definitieve tegenstander kent. De Buffalo’s treffen de winnaar van het tweede voorronde-duel tussen het Oostenrijkse SC Altach en het Wit-Russische Dinamo Brest. Met Olympique Marseille wacht de troepen van Yves Vanderhaeghe een uiterst moeilijke tegenstander. De Zuid-Fransen, sinds vorige zomer in handen van de Amerikaan Frank McCourt, trokken deze transferperiode met doelman Steve Mandanda, middenvelder Luiz Gustavo en spits Valère Germain al enkele grote namen aan. Ook Dimitri Payet, Patrice Evra en Rolando (ex-Anderlecht) zitten in de kern van l’OM.

Oostende trekt op donderdag 27 juli eerst naar het Stade Vélodrome in Marseille, de terugwedstrijd in Versluys Arena vindt plaats op donderdag 3 augustus. AA Gent daarentegen speelt eerst thuis, om een week later de verplaatsing naar Oostenrijk of Wit-Rusland aan te vatten.

Bij winst wacht nog een play-offronde (heen: 17 augustus, terug: 24 augustus) voor Gent en Oostende. De loting daarvoor vindt plaats op vrijdag 4 augustus.

bron: Belga