Donderdag blijft droog, ondanks wat hoge wolkensluiers

Donderdag blijft droog

Vandaag wordt het rustig en zonnig, ondanks wat hoge wolkensluiers, voornamelijk in het westen en zuiden van het land. Ook kunnen er in de loop van de namiddag enkele stapelwolken vormen. Het wordt iets warmer, met maxima tussen 18 graden in de Ardennen en tot 22 of 23 graden in de Kempen, meldt het KMI. Vanavond is het droog en wisselen opklaringen af met enkele wolkenvelden. Ook vannacht is het wisselend bewolkt, en op een zeer lokale bui in het zuiden van het land na blijft het droog.

Morgenochtend zijn er brede opklaringen in het zuidoosten, elders is het wisselend bewolkt. Aan de kust neemt de bewolking snel toe. Deze bewolking trekt verder zuidoostwaarts en zal in de namiddag het zuidoosten bereiken. Her en der kunnen er uit het wolkendek enkele buien vallen, vooral in het noorden van het land. Tussendoor kan de zon schijnen. De maxima liggen tussen 18 graden in de Ardennen en 22 graden in de Kempen. De wind trekt aan tot matig en draait van westelijke naar noordwestelijke hoek.

’s Avonds is er nog kans op een laatste bui in het zuidoosten, elders is het droog en wisselend bewolkt. Ook ’s nachts blijven opklaringen en wolkenvelden elkaar afwisselen. In de loop van de nacht kan er meer hoge bewolking het land binnenkomen via het westen. De minima liggen tussen 7 graden in de Hoge Venen en 14 graden in het westen, bij een meestal zwakke wind uit westelijke tot noordwestelijke hoek.

Ten noorden van een anticycloon die zich uitstrekt van de Azoren tot Frankrijk kunnen we zaterdag genieten van zacht en overwegend droog weer, met af en toe meer bewolkte periodes. Maxima van 19 tot 21 graden in de Ardennen en aan de kust, in de rest van het land stijgt het kwik tot 22 à 24 graden. De wind waait matig uit west tot zuidwest, aan zee is er iets meer wind.

Zondag zorgt een matige westen- tot zuidwestenwind voor de aanvoer van behoorlijk wat bewolking, waardoor we de zon slechts af en toe te zien krijgen. Een lokale bui is niet uitgesloten. De maxima liggen in de buurt van of net boven 25 graden. Maandag trekt een weinig actief koufront van west naar oost over het land. Het wordt zwaar bewolkt met wat lichte regen of buien. De temperaturen zullen opnieuw tot boven de 25 graden zullen stijgen.

Woensdag en donderdag bereikt vanuit Frankrijk warme en onstabiele lucht ons land. Het wordt wisselvallig en lokaal kunnen enkele onweerachtige buien voorkomen. De maxima liggen in de buurt van 30 graden en ook de nachten blijven erg zacht.

bron: Belga