City Parade vraagt toegangsgeld wegens veiligheidsmaatregelen

De zeventiende editie van de City Parade, die op 26 augustus plaatsvindt aan het Brusselse Heizelplateau, zal deels betalend zijn. Vanaf 17 uur vraagt de organisatie van het dancefestival bekend van de praalwagens 10 euro toegangsgeld of 6 euro in voorverkoop. De opbrengst gaat naar de toegenomen veiligheidsmaatregelen in de context van de terreurdreiging, zegt organisator Claude Van Cools donderdag.
De 17de editie start om 15 uur en het feest duurt tot 1 uur. Het thema dit jaar is “All you need is love”. Wie voor 17 uur aankomt, mag gratis binnen. Deze feestvierderskunnen al terecht in het lage gedeelte van de Eeuwfeestlaan en op de podia Urban en House/Deep House.
Vanaf 17 uur gebeurt de toegang enkel via het hogere gedeelte van de Eeuwfeestlaan en moet er dus betaald worden. Het geld moet dienen voor de bijkomende veiligheidsmaatregelen. De site van 75.000 vierkante meer zal afgesloten zijn met toegangscontroles. De organisatie raadt af om een tas mee te nemen. Van 17.30 tot 22.30 uur rijden de praalwagens uit op de Eeuwfeestlaan.
Het dancefestival onder het Atomium strikte in totaal meer dan honderd DJ’s voor drie podia en achttien wagens.
Sinds 2016 vindt de City Parade opnieuw plaats in Brussel, na doortochten in Luik, Gent, Bergen en Charleroi. Vorig jaar daagden meer dan 62.000 bezoekers op.

bron: Belga