In deze stad moeten baasjes niet alleen hondendrollen maar ook plas opkuisen

In deze stad moeten baasjes niet alleen hondendrollen maar ook plas opkuisen
Unsplash / M. Meyer

Hondenliefhebbers uit de Spaanse stad Mataró hebben het niet getroffen. Ze moeten niet alleen de drollen van hun favoriete viervoeter opkuisen, maar ook de plas van het dier.

De regio in de buurt van Barcelona wordt al een tijdje geteisterd door een hittegolf. De combinatie van die drukkende temperaturen en honden die hun behoefte doen op straat veroorzaakt een zeer onaangename geur. Om de stank tegen te gaan, heeft de gemeenteraad van Mataró unaniem besloten dat hondeneigenaars de plasstralen van de dieren moeten opkuisen.

Flesjes water

De baasjes nemen dus best niet alleen een plastic zak, maar ook een flesje water mee als ze op straat gaan. Met dat water kunnen ze het plasje van de honden wegspoelen.

Daarnaast heeft de gemeenteraad nog een aantal andere veranderingen doorgevoerd. Zo mogen de kwispelende pluizenbollen ’s avonds en ’s nachts niet op plekken zijn waar buren last van kunnen hebben. Onder meer op terrassen, balkons en patio’s mogen de dieren dan niet rondtrippelen. Ook moeten de honden minstens twee keer per dag worden uitgelaten, moeten ze een chip hebben en geregistreerd zijn.