Donald Trump Jr. zou zaken “achteraf gezien waarschijnlijk anders aangepakt hebben”

Donald Trump Jr. zou zaken "achteraf gezien waarschijnlijk anders aangepakt hebben"

Donald Trump Jr., oudste zoon van de Amerikaanse president Donald Trump, zou zijn ontmoeting met een Russische advocate tijdens de campagne voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2016 “achteraf gezien waarschijnlijk anders hebben aangepakt”. Dat zei hij aan Fox News, in zijn eerste interview over de zaak die de gemoederen al enkele dagen beroert in Amerika. Donald Trump Jr. ontmoette Natalia Veselnitskaja omdat ze beweerde “beschadigende informatie” te hebben over Trumps tegenkandidate, de Democrate Hillary Clinton. In het interview benadrukt hij dat de context op dat moment heel verschillend was. “Het was voor de Rusland-manie”, vertelde hij aan presentator Sean Hannity. “Mijn alarmbellen gingen op dat moment niet af, omdat het toen nog niet de kwestie was die het de laatste negen, tien maanden is.”

Het was de eerste publieke reactie van Trumps zoon, nadat hij eerder de e-mails tweette van Rob Goldstone, een Brit met een verleden als tabloidreporter. In een van de mails zei Goldstone dat Russische ambtenaren “enkele officiële documenten en informatie aanboden die bezwarend waren voor Hillary Clinton”, als onderdeel van “de steun van Rusland en zijn regering voor Trump”.

Trump Jr. antwoordde dat hij erg geïnteresseerd was, maar noemde dat “oppositieresearch”. “Ze hadden iets, weet je wel, misschien concreet bewijs van alle verhalen die ik had gehoord…dus ik denk dat ik het wilde horen. Maar het leidde nergens toe en de ontmoeting ging daar duidelijk niet over.”

Trump Jr. zei dat Goldstone zich achteraf excuseerde voor de nutteloze ontmoeting met de advocate, die ongeveer 20 minuten duurde. Hij ontkende ook dat hij zijn vader inlichtte over de ontmoeting. “Er viel niks over te zeggen”, klonk het.

bron: Belga