Brusselse regering schrijft nog geluidsboetes uit, maar int ze niet

Brusselse regering schrijft nog geluidsboetes uit

De Brusselse regering blijft geluidsboetes uitschrijven aan luchtvaarmaatschappijen, ondanks het belangenconfict van de Vlaamse regering, maar Brussel int die bedragen voorlopig niet en de luchtvaartmaatschappijen betalen ze dus ook niet. Dat zegt Geert Sciot, woordvoerder van Brussels Airlines. Sciot reageert daarmee op het nieuws dat Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) Brussel voor de rechter wil slepen in het dossier rond de geluidsboetes. Brussel blijft boetes uitschrijven voor luchtvaarmaatschappijen die de geluidsnormen op de luchthaven van Zaventem overschrijden. Nochtans had de Vlaamse regering begin dit jaar een belangenconflict ingeroepen tegen de geluidsboetes. Volgens Weyts toont de Brusselse regering nu een “manifeste onwil” om tot een luchthavenakkoord te komen. Hij roept de betrokken luchtvaartmaatschappijen -Brussels Airlines, Air Cargo Global en Singapore Airlines Cargo- op om de boetes juridisch aan te vechten en hij zal de Vlaamse regering ook vragen om daarin juridisch tussenbeide te komen.

“Het is correct dat wij boetes blijven krijgen”, reageert Geert Sciot van Brussels Airlines. “De Brusselse regering blijft ze gewoon uitschrijven, maar int ze voorlopig niet. Wij betalen die bedragen voorlopig dan ook niet, en ik denk dat geen enkele luchtvaartmaatschappij dat doet”, klinkt het.

Of Brussels Airlines van plan is om de boetes juridisch aan te vechten, wil Sciot niet kwijt. “Ik doe daar liever geen uitspraken over, dit is een politiek gevoelig dossier. Ik kan enkel zeggen dat we hopen dat er een oplossing komt rond de onderhandelingstafel. Daar willen we ook graag aan meewerken”, zegt hij.

bron: Belga