Belgen in het buitenland - Adnan Januzaj tekent voor vijf seizoenen bij Real Sociedad

door
Belga
Leestijd 1 min.

Adnan Januzaj (22) heeft zijn handtekening gezet onder een vijfjarig contract bij Real Sociedad. Dat heeft de club uit de Primera Division woensdag bekendgemaakt. Bij de nummer 6 van La Liga vorig seizoen zal Januzaj, die zijn medische tests al achter de rug heeft, met shirtnummer 8 spelen. Donderdag wordt hij om 18u30 officieel voorgesteld.

Eerder op de dag meldde de BBC dat de Spaanse eersteklasser en Manchester United een akkoord hadden bereikt over een transfersom van 9,8 miljoen pond (11 miljoen euro).

Januzaj ruilde in 2011 Anderlecht als 16-jarige voor Manchester United. Twee jaar later, in augustus 2013, debuteerde de winger er in de eerste ploeg onder David Moyes. Hij kreeg dat seizoen regelmatig speeltijd (38 matchen, 5 goals), maar daarna ging het onder Moyes' opvolger Louis van Gaal bergaf. ManU wilde Januzaj speelminuten laten opdoen en stalde hem daarom in het seizoen 2015-2016 bij Borussia Dortmund, maar ook dat bleek geen succes.

Vorig seizoen werd de zesvoudige Rode Duivel met Kosovaarse roots uitgeleend aan Sunderland (29 matchen, 2 goals). ManU-coach José Mourinho rekende voor komend seizoen opnieuw niet op Januzaj en liet hem thuis van de Amerikaanse tour.

bron: Belga