Alleen voor de echte avonturiers. Deze wandelingen heeft nog niemand je voorgedaan

Foto Pixabay

Sommige mensen houden van een stevige boswandeling, anderen hebben het liever nog iets extremer. Voor de mensen die graag wekenlang moederziel alleen door onguur weer ploeteren, bestaan er overal ter wereld officiële langeafstandswandelpaden.

De 3500 kilometer lange Appalachian Trail is misschien wel het bekendste wandelpad ter wereld. De Trail gaat van het noorden naar het zuiden van de Verenigde Staten (of omgekeerd) en doorloopt veertien staten. Het pad bestaat al sinds 1923. Toch kan het nog extremer. Outside Magazine lijstte enkele wandelingen op die nog maar net bestaan en dus nog nauwelijks begaan zijn. Dit zijn de meest ongebaande paden ter wereld, enkel voor wie op zoek is naar een waanzinnig avontuur.

De Sinai Trail

De Sinai Trail is een 225 kilometer lange wandeling van de golf van Aqaba naar de top van Mount Catherine in Egypte. De route is relatief kort, maar 225 kilometer, en op twee weken te voltooien. Ter vergelijking: voor de Appalachian Trail heb je ongeveer een half jaar nodig. Makkelijk is ze echter zeker niet. Je komt zeer weinig bewoond gebied tegen en het water is schaars onderweg. Daarom is het aan te raden een gids met kamelen in te huren die je kan begeleiden.

Wikimedia / Florian Prischl

De Transcaucasian Trail

De Transcaucasian Trail loopt door Georgië, Armenië en Azerbeidzjan, prachtige landen aan de oostrand van Europa die we nauwelijks kennen. De route is nog splinternieuw en nog maar voor 25% voltooid. Momenteel is ze 643 kilometer lang. Op termijn moeten er langs de weg eenvoudige logeerplaatsen met basisvoorzieningen komen, maar dat is nu nog niet het geval. Je klimt tot een hoogte van 3.000 meter.

Foto Pixabay

De Greater Patagonian Trail

Deze trail loopt van de Chileense hoofdstad Santiago naar het zuiden van Patagonië en is zo’n 3.000 kilometer lang. Het pad loopt door de Andes en bulkt van het natuurschoon. Voorlopig hebben nog maar veertig mensen het geprobeerd en heeft niemand de afstand volledig afgelegd. Een optie is om een packraft mee te nemen. Dat is een opblaasbare boot die als hij ingepakt is niet groter is dan een tent. Daarmee kan je rivieren afvaren en de vele meren die je tegenkomt, oversteken.

Foto Pixabay

Wie meer wil weten over langeafstandswandelpaden, zoekt best op de zoekterm ‘thru-hiking’.