Strijd tussen McGregor en Mayweather barst al los

Floyd Mayweather en Conor McGregor gaan de verbale strijd alvast aan. AFP / G. Blevins

In afwachting van het eigenlijke gevecht is het voorspel tussen Floyd Mayweather en Conor McGregor al begonnen. Erg lieflijk gaat het er evenwel niet aan toe.

Bokser Mayweather en MMA-vechter McGregor treden op 26 augustus in de ring in Las Vegas. Mayweather keert voor de boksmatch speciaal terug uit pensioen, en krijgt op verbaal vlak alvast de volle laag van zijn tegenstander.

Achterstallige belastingen

McGregor – piekfijn uitgedost in maatpak – verwees onder meer naar de achterstallige belastingen van Mayweather, die nochtans ‘The Money’ als bijnaam heeft. “Hij komt hier opdagen in een jogginbroek. Blijkbaar is een deftig kostuum al te duur geworden”, lachte hij op de persconferentie in het Staples Center in Los Angeles, waar maar liefst 11.000 fans genoten van de show.

 

Mayweather zelf maakte van de gelegenheid gebruik om plots een cheque van 100 miljoen dollar boven te halen. “Wat McGregor verdient, is drinkgeld voor mij”, stoefte de Amerikaan.

“Knock-out binnen vier ronden”

Hoewel de ongeslagen Mayweather liet optekenen dat hij ook op 40-jarige leeftijd het varkentje McGregor nog zonder veel moeite kan wassen, blaakt de 28-jarige Ier van het vertrouwen. “Ik sla hem knock-out binnen vier ronden.”

Wie van de twee kemphanen gelijk krijgt, weten we binnen anderhalve maand.