Meisje naar het ziekenhuis door nepontvoering op kamp

meisje naar het ziekenhuis na nepontvoering
Foto Pexels

Een nachtspel van Jeugd Rode Kruis uit Kuringen is uit de hand gelopen. Een ontvoering, georganiseerd door de Limburgse jeugdbeweging, veroorzaakte paniek tijdens het kamp in Mol. Het was zo levensecht dat een meisje begon te hyperventileren en naar het ziekenhuis moest.

Voor een nachtspel had de leiding een ontvoering in scène gezet. Het kind dat ontvoerd werd en de ouders waren hiervan op de hoogte. De rest van de groep wist daarentegen niet wat er gebeurde, waardoor er paniek ontstond. Eén tiener moest in het ziekenhuis gekalmeerd worden omdat ze hyperventileerde.

“Er is inderdaad een incident geweest op kamp in Mol”, bevestigt An Luyten, woordvoerder van Rode Kruis Vlaanderen, aan de Mediahuis-kranten. “We gaan dit incident onderzoeken, zodat we eruit kunnen leren en dit in de toekomst kunnen voorkomen.”

Geen communicatie

De ouders dachten dat de tieners op fietstocht gingen. Over een nachtspel was niet gecommuniceerd. Pas vijf dagen na de gebeurtenis werden ze op de hoogte gebracht. “Had ik dit eerder geweten, dan was ik mijn kind op kamp gaan halen”, zegt een vader verontwaardigd.