Weerbericht – Kwik neemt een duik

Het wordt gevoelig minder warm, zegt het KMI. Vandaag/dinsdag wordt het wisselvallig met vooral in de namiddag een aantal buien, en temperaturen van 17 tot 22 graden. Komende nacht en woensdag trekt een actieve regenzone over het land. Woensdag is het fris met maxima rond 20 graden. Donderdag wordt het droger en zonniger. Dinsdag wordt het bewolkt tot zwaarbewolkt. De eerste uren van de dag is het overwegend droog, daarna kunnen we een aantal buien verwachten. Het is gevoelig frisser dan de voorbije dagen met maxima van 17 tot 22 graden. De wind waait meestal matig uit het zuidwesten.
De nacht wordt zwaarbewolkt tot betrokken met daarbij langdurig regen vanaf het westen. Vooral in het noorden kan veel neerslag vallen. De wind is eerst zwak en veranderlijk en later matig uit zuid tot zuidwest. Minima van 13 graden in de Ardennen en van 14 tot 16 graden elders in het land.
Woensdag is het eerst overal zwaarbewolkt en grijs met regen. In de loop van de namiddag wordt het vanaf de kust stilaan droger met meer en meer opklaringen. De maxima liggen tussen 16 graden in Hoog-België en 20 graden in het westen van het land. De wind waait matig tot vrij krachtig en draait van zuidwest ’s ochtends naar noordelijke richtingen in de namiddag. Er zijn rukwinden mogelijk tot 50 à 60 km/uur.
Donderdag krijgen we onder invloed van een hogedrukzone boven de Benelux droog en rustig weer met zon en wolken. Maxima tussen 18 graden in Hoog- België en 22 graden in het centrum. Vrijdag wordt het opnieuw wat koeler en verwacht het KMI tijdelijk enkele buien.

bron: Belga