Nummer vier voor Marcel Kittel

door
Belga
Leestijd 1 min.

Marcel Kittel (Quick-Step Floors) heeft dinsdag de tiende etappe in de 104e Tour de France gewonnen. Na 178 kilometer van Périgueux naar Bergerac bleef de 29-jarige Duitser in een massasprint zijn landgenoot John Degenkolb en de Nederlander Dylan Groenewegen voor. Pieter Vanspeybrouck finishte als achtste. Chris Froome (Sky) behield de gele leiderstrui. De 32-jarige Brit heeft 18 seconden voor op de Italiaan Fabio Aru. De Fransmans Romain Bardet is op 51 seconden derde. Tiesj Benoot is met een 23e plaats op 18:44 beste Belg, net voor Jan Bakelants.

Het is al de vierde ritzege voor groene trui Kittel. Eerder won hij de tweede, zesde en zevende etappe. Met ook nog winst in de Scheldeprijs (1.BC), etappezeges in Californië (WT), de Driedaagse De Panne-Koksijde (2.BC), Abu Dhabi (WT), de Ster ZLM Toer (2.1) en Dubai (2.BC) en de eindzege in Dubai zit Kittel dit seizoen aan dertien zeges. In zijn carrière won Kittel dertien touretappes en daarmee is hij de meest succesvolle Duitser in de Ronde van Frankrijk. Erik Zabel won van 1995 tot 2002 twaalf ritten.

In de elfde etappe malen de renners woensdag 203,5 kilometer af tussen Eymet en Pau. Daar wordt opnieuw een massasprint verwacht.

bron: Belga