Raar maar waar: we eten minder ijs

We eten minder ijs dan vroeger
Foto R.V.

Anno 2017 vinden we het steeds belangrijker om gezond te eten. Zelfs in die mate dat we steeds minder ijs kopen, zo blijkt uit cijfers van Mintel.

We kunnen het moeilijk geloven, maar de cijfers tonen het zwart op wit aan: we smullen minder ijs. Terwijl we in 2015 wereldwijd 15,6 miljard liter van de lekkernij verorberden, daalde dat cijfer een jaar later tot 13 miljard. Dat meldt het Britse onderzoeksbureau Mintel.

Alternatieven voor ijs

Deze opvallende trend wordt veroorzaakt door onze behoefte om minder suikers te consumeren, redeneert Alex Becket, analist bij Mintel. Als we dan toch zondigen, geven we de voorkeur aan producten van hoge kwaliteit. Denk aan een Magnum of echt Italiaans ijs. Ook frozen yoghurt en veganistische varianten vallen steeds meer in de smaak. Vooral in Italië, Frankrijk, Polen en Duitsland scoort ijs dat niet gemaakt is op basis van zuivel goed.

Oosterse landen

Vooral in westerse landen laten we ons minder verleiden door het koude tussendoortje. In oosterse landen is ijs net aan een opmars bezig. Zo wordt het in China, Vietnam, India en Indonesië steeds meer gegeten.

Lees ook: