Museum ontdekt eeuwenoude flessen wijn

Museum ontdekt eeuwenoude flessen wijn
Foto Pexels

Tijdens renovatiewerken aan een universiteit in New Jersey zijn enkele heel kostbare flessen wijn gevonden. De drank is 221 jaar oud en dateert dus nog van voor de oprichting van de Verenigde Staten.

De verzameling flessen lag in de wijnkelder van het Liberty Hall Museum. Tijdens de herindeling van de ruimte, werden hun gevorderde leeftijd opgemerkt. In totaal werden drie kisten van Madeira-wijn uit 1796 en 42 mandflessen uit de jaren 1820 ontdekt.

Maar het belangrijkste van wijn is natuurlijk de smaak. Gelukkig wordt Madeira maar zelden slecht en werd het daarom gebruikt om van Europa naar Amerika te verschepen. Eén fles werd geopend en zal volgens experts zeker gesmaakt worden door fans van zoete sherry.

Van wie waren de flessen?

De voorzitter van het museum John Kean wist dat er heel wat wijn in de kelder lag, maar was niet op de hoogte van de historische waarde ervan. “We hadden geen idee van de leeftijd van de flessen”, vertelt hij aan nj.com. “Het spannendste is dat we kunnen beginnen uitzoeken waarom de flessen hier lagen en wie hun eigenaar was.”

De Verenigde Staten werden opgericht in 1789, maar de echt fundamenten voor de huidige vorm werden pas na de burgeroorlog (1861-1865) tussen de noordelijke en zuidelijke staten vastgelegd. De wijn dateert dus van ruim daarvoor. De Madeira-wijn was waarschijnlijk bedoeld voor de tweede generatie kolonisten die zich in Liberty Hall vestigden.