Kittel wint vierde Touretappe met vingers in de neus

Marcel Kittel wint zijn vierde rit in de Tour
AFP / L. Bonaventure

In de Ronde van Frankrijk staat er in de spurt geen maat op Marcel Kittel. De Duitser zette ook de tiende etappe met sprekend gemak naar zijn hand, zijn vierde ritzege al. 

Daags na de eerste rustdag kregen de renners een vlakke rit voorgeschoteld, wat in deze Tour gelijkstaat aan de rode loper uitrollen voor Marcel Kittel. In afwezigheid van Mark Cavendish, Peter Sagan en Arnaud Démare is de renner van QuickStep Floors oppermachtig in de massasprints, zoals hij in de straten van Bergerac eens te meer bewees.

Vanspeybrouck in top tien

Hoewel hij aanvankelijk weer ingesloten leek, stond er geen maat op Kittel eenmaal hij zijn duivels ontbond. De groenetruidrager kon het zich zelfs veroorloven om rustig uit te bollen, terwijl zijn landgenoot John Degenkolb naar de tweede plaats reed. De Nederlander Dylan Groenewegen werd derde. Met Pieter Vanspeybrouck (achtste) haalde er ook een landgenoot de top tien.

In het algemeen klassement verandert er weinig of niets. Chris Froome behoudt zijn voorsprong van 18 seconden op eerste achtervolger Fabio Aru.