Deze foto brengt multiculturele New Yorkse metro perfect in beeld

Deze foto brengt multiculturele New Yorkse metro perfect in beeld
Twitter / @rachmacknight

Een beeld dat een New Yorkse metroreizigster op Twitter plaatste, gaat de wereld rond. De foto toont het mooie plaatje van een blanke vrouw, haar baby en een Arabisch gezin die vredig naast elkaar zitten.

In de miljoenenstad New York neemt iedereen de metro. Jong en oud, rijk en arm, blank, bruin, zwart, geel of paars. In die clash van culturen ontstaan soms spontane momenten die symbool staan voor het multiculterele moderne Amerika. De foto van Rachel McKnight is daar het perfecte voorbeeld van.

“Dit is wat Amerika groot maakt”

De vrouw zat op de metro toen ze tegenover haar een blonde vrouw zag zitten met haar baby op de arm. Naast haar zat een meisje met haar vader vertederd naar het tafereel te kijken. Dat de twee duo’s niet dezelfde achtergrond of cultuur hadden, stoorde niemand.

“Deze foto nam ik vandaag op de C-trein”, schreef Rachel, die het beeld postte op 2 juli, twee dagen voor de Amerikaanse nationale feestdag. “Dit is wat Amerika groot maakt. Gelukkige 4 juli iedereen!” Het bericht verzamelde al meer dan 18.000 retweets en 71.000 likes.

Stoelendans

Het bericht is niet de eerste foto die de kleurrijke metro eert. In april postte Jackie Sommers een foto van een Joods gezin, waaraan hij, een boeddhist, zijn plaats had afgestaan. De familie was dan op haar beurt opzijgeschoven om zitjes vrij te maken voor een Arabische moeder die haar kind te eten wilde geven. Ook die foto ging in geen tijd viraal.