Brussel danst ter ere van Vlaamse feestdag

Brussel danst ter ere van Vlaamse feestdag
Belga / T. Roge

Overal in Vlaanderen gaan er vandaag, op de Vlaamse feestdag, talloze activiteiten door. Het epicentrum van de festiviteiten ligt in de Brusselse binnenstad, waar iedereen heel de dag lang kan genieten van muziek en optredens.

Het centrum van de hoofdstad werd speciaal voor de feestdag omgetoverd tot een dansvloer, podium en wandelparcours. Op verschillende pleinen kunnen feestvierders terecht voor wat muziek, dance battles en wandeltochten: van het Muntplein tot de Grote Markt en de Beursschouwburg.

Muziek

Omdat het de Vlaamse feestdag is, staan Vlaamse muzikanten en Vlaamse liedjes uiteraard in the picture tijdens de optredens. Zo kan de klassieke fan zijn gading vinden bij het Brussels Philharmonic, Aperitiefconcert ‘De Laatste Wals op de Titanic’ en Die Verdammte Spielerei. Liefhebbers van het Vlaamse lied kunnen dan weer langsgaan bij de Vlaams Top 100 Live van Radio 2 en de Gelukkig Zijn Sessies. Voor de jonge garde is er de La Fanfare Kimbanguiste de la Belgique en de Brusselse dj LeFTO, die zijn vrienden meeneemt.

Dance battles

Bewegen is goed voor de gezondheid en de dance battles die in de Brusselse binnenstad georganiseerd worden barsten uit hun voegen van de energie. Er zijn twee categorieën: All Styles en Afro-Caribbean. De teams bestaan respectievelijk uit drie en twee dansers. Ze worden heel de dag door georganiseerd en begeleid door live-dj’s.

Wandelingen

Speciaal voor de duizenden feestvierders die naar de hoofdstad afzakken, zetten heel wat instanties hun deuren open. Zo kan je in de voetstappen treden van de rasechte Brusselaar Toots Thielemans, gunt het Brussels parlement je een unieke blik achter de schermen en kan je de controversiële en vaak verborgen muurschilderingen van de Brusselse binnenstad ontdekken.

Meer informatie vind je op de website van Brussel Danst.