Versnick stapt vervroegd op: "Het begon te zwaar te wegen"

door
Belga
Leestijd 2 min.

"Op een bepaald moment wordt het allemaal te zwaar, en dan kan je niet anders dan die stap zetten". Dat zegt de Oost-Vlaamse provinciegouverneur Jan Briers in een reactie op het vervroegde vertrek van gedeputeerde Geert Versnick (Open Vld) na omstreden onkosten tijdens tussenstops in Bangkok op weg naar Vietnam. De Oost-Vlaamse deputatie wil sneller dan gepland samenkomen om het ontslag te bespreken. Versnick had eerder reeds beslist om de politiek te verlaten aan het einde van de legislatuur. Maandag lekte uit dat Versnick hotelrekeningen en duurdere vliegtickets van zijn tussenstops in Bangkok ingediend heeft als onkosten bij de provincie Oost-Vlaanderen, terwijl die stops geen deel uitmaken van zijn economische missies naar Zuidoost-Azië. "Mijn integriteit is zeer belangrijk voor mij. Omdat deze, weze het zoals hieronder blijkt op ongefundeerde manier, in twijfel wordt getrokken en een sereen debat onmogelijk is gemaakt, heb ik beslist om mijn uitstap te vervroegen", liet Versnick weten.

"Ik kan er moeilijk op reageren, maar ik kan alleen vaststellen dat het voor hem zwaar begon te wegen", zegt gouverneur Jan Briers. "De ene verdachtmaking na de andere, en misschien was het op dit ogenblik zijn beste beslissing. We zijn van plan de deputatie wat vroeger te houden zodat we wat sneller weten wat er allemaal van aan is, maar daar is nog geen beslissing over."

De deputatie ging normaal donderdag samenkomen. "Het kan nuttig zijn vroeger te vergaderen", zegt Briers. "Het zal dan aan de partij (Open Vld, nvdr.) zijn om vanuit de provincieraad iemand voor te dragen, maar zover zijn we nog niet."

bron: Belga