Brandende vrachtwagen op E411: ook geen treinen tussen Bertrix en Libramont

De brand na het ongeval met een vrachtwagen met chemische producten, zondagnamiddag op de E411 in Recogne (Libramont), heeft maandagochtend ook gevolgen voor het treinverkeer. Op de lijn tussen Bertrix en Libramont mogen tot nader order geen treinen rijden, op vraag van de bevoegde autoriteiten. Dat meldt Infrabel-woordvoerder Arnaud Reymann.
De brand na het ongeval is sinds zondagnamiddag onder controle, maar ook de E411 blijft ook maandag nog gesloten voor het verkeer. Verwacht wordt dat het tot de middag zal duren voor de snelweg weer wordt opengesteld.
De weg is afgesloten in Transinne in de richting van Luxemburg en in Verlaine in de richting van Brussel. Automobilisten die dat deel van de provincie Luxemburg willen doorkruisen, krijgen de raad de N4 te nemen.
De vrachtwagen met Duitse nummerplaat reed in de richting van Luxemburg-Namen toen die ter hoogte van Recogne de middenberm raakte, kantelde en vuur vatte. De chauffeur raakte lichtgewond en werd naar het ziekenhuis van Libramont gebracht. Ook een brandweerman raakte lichtgewond bij de interventie.

bron: Belga