Overheid verkoopt drie jumpingpaarden

Overheid verkoopt drie jumpingpaarden
Foto FOD Financiën

Beoefenaars van de paardensport jumping kunnen gouden zaken doen bij de FOD Financiën. De overheidsdienst heeft drie in beslag genomen competitiepaarden te koop gezet.

De FOD heeft eerder al eens dure sportauto’s of paletten vol dure flessen sterke drank in het uitstalraam gezet, maar deze keer verkoopt het iets heel speciaals. Lagon de l’Abbaye, Orson des Hayettes en Camille, drie sprinpaarden die in beslag werden genomen, worden openbaar en per opbod van de hand gedaan.

Familie van bekend Belgisch paardDe drie zijn allemaal jumpingpaarden en afstammelingen van dieren die al prijzen hebben genomen. Ze zijn ook al bereden door bekende jockeys. Lagon de l’Abbaye is 8 jaar oud en daarmee het oudste paard. Orson de Hayettes werd 5 jaar geleden geboren. Het jongste dier in de aanbieding is de Belgische Camille, een afstammeling van Quiten Van ’t Merelnest van Nico Philippaert.

Geïnteresserden kunnen de paarden op 25 juli gaan keuren in Hoeve Ter Linden in Kruishoutem. Tot 28 juli kan er op de dieren geboden worden. Opgelet, wie een paard koopt, moet nog eens 10% kosten bij de prijs rekenen. Meer informatie vind je bij de Finshop.