Het is officieel: Lukaku tekent voor vijf seizoenen bij Manchester United

Het is officieel: Lukaku tekent voor vijf seizoenen bij Manchester United
Twitter / @ManUtd

Manchester United heeft officieel de transfer van Rode Duivel Romelu Lukaku aangekondigd. De aanvaller tekende op Old Trafford een contract voor vijf seizoenen, met optie op een zesde.

De 24-jarige Lukaku komt over van Everton. Man U zou voor de spits zo’n 85 miljoen euro op tafel leggen, wat van ‘Big Rom’ de duurste Belg ooit maakt. “Romelu is een speler die van nature heel goed bij Manchester United past”, zegt trainer José Mourinho op de website van de Mancunians. “Hij heeft een grote persoonlijkheid en is een grote speler. Het is alleen maar vanzelfsprekend dat hij zijn carrière wil verderzetten bij de grootste club.”

“Hij wordt een enorme aanwinst voor de groep en ik ben ervan overtuigd dat ze hem erg welkom zullen heten. Ik kijk er erg naar uit opnieuw met hem samen te werken”, aldus de Portugees, die Lukaku al eens (korte tijd) onder zijn hoede had bij Chelsea.

“Ik kon de kans niet weigeren”

Lukaku neemt op de website van ManU de tijd om Everton en zijn fans te bedanken “voor vier wonderlijke seizoenen”. “Ik heb enkele speciale vrienden gemaakt en we hebben enkele schitterende momenten meegemaakt”, aldus Lukaku. “Maar wanneer Manchester United en José Mourinho op de deur kloppen, is dat een kans die je maar eens in je leven krijgt en ik kon dit niet weigeren.”

“Je kon de vechtlust, vastberadenheid en spirit in deze ploeg zien tijdens de Europa Leaguefinale (tegen Ajax, die Man U won) en ik wil daar deel van uitmaken. Ik kan niet wachten om Old Trafford op te lopen voor 75.000 supporters. Maar eerst is er de voorbereiding waar er hard moet worden gewerkt. Ik kijk uit naar de eerste training.”

Tot 110 miljoen euro

Met de overstap gaat een bedrag van 85 miljoen euro gepaard. Dat kan door bonussen nog oplopen tot 110 miljoen euro, de som die Everton initieel voor de spits vroeg. Lukaku vervoegt de selectie van Man U, waar hij Marouane Fellaini terugvindt, in Los Angeles. Daar vertoefde de Rode Duivel al op vakantie. Door de verhuis van de Belg maakt Wayne Rooney de omgekeerde beweging. Hij keert na 13 jaar terug naar Everton.