Chauffeur ontloopt boete omdat tekst op verkeersbord te lang is

Man ontsnapt aan boete omdat tekst op verkeersbord te lang is
Foto Pexels

Een man uit het Amerikaanse Seattle heeft voor de rechter gelijk gekregen in zijn beroep tegen een verkeersboete. Volgens de overtreder kon hij niet op tijd vertragen omdat er te veel woorden op de verkeersborden stonden.

Jason Carfield reed in maart van vorig jaar langs een school in Seattle. Daar geldt een verlaagde maximumsnelheid, maar die had de man te laat opgemerkt. Resultaat: een boete van 234 dollar.Jason ging niet akkoord met de bestraffing. Volgens hem duurde het te lang voor hij alle woorden op de verkeersborden kon lezen, waardoor hij geen tijd meer had om op tijd af te remmen. Hij ging dan ook tegen de boete in beroep.

“Ik deed het voor de kinderen”

In totaal bevestigen drie rechters de geldboete. Pas toen de zaak in handen kwam van het King County Superior Court kreeg de man gelijk. De rechter volgde de logica van Jason en oordeelde dat de aangebrachte borden hem weerhielden van zijn snelheid op tijd te minderen.

Jason is uiteraard tevreden dat hij de boete niet moet betalen, maar het ging hem naar eigen zeggen nooit om het geld. “De rechtszaken hebben me al meer gekost dan de sanctie”, aldus de Amerikaan. “Maar het ging om de veiligheid van de kinderen van de school.” Het is nog niet bekend of de stad de borden zal aanpassen.