"Manchester United is grootste club in de wereld"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Romelu Lukaku kijkt er erg naar uit om opnieuw met José Mourinho samen te werken. Dat zegt hij in een gesprek met ESPN. De Rode Duivel rondde gisteren zijn medische testen af bij Manchester United. Het is nu alleen nog wachten op de officiële bevestiging van de transfer. "Manchester heeft een mooie spelersgroep met waarschijnlijk de beste manager in de wereld. Al sinds mijn tiende wilde ik met hem samenwerken. Dat ik nu opnieuw die kans krijg, is fantastisch", zegt Lukaku, die al eens onder Mourinho trainde tijdens zijn (weinig succesvolle) passage bij Chelsea.

Lukaku had de voorbije weken contacten met de Portugees, legt hij uit. "Hij legde mij uit hoe de club in elkaar zit, wat hij van mij verwacht. Ik kijk er echt naar uit weer met hem te kunnen werken. Toen ik hem voor het eerst ontmoette, was ik nog een jonge kerel die heel graag wilde spelen. Hij begreep mijn beslissing om te vertrekken (naar Everton, red). Die bladzijde is omgedraaid. Nu ben ik 24, een volwassen man."

"Manchester United is de grootste club ter wereld. Ze zijn erop gebrand opnieuw kampioen te worden, en weer te domineren als vanouds. Het is een kinderdroom. Toen zij aanklopten, heb ik geen tweede keer moeten nadenken. Ik ben echt verheugd dat ik hopelijk deel kan uitmaken van hun geschiedenis", vervolgt de aanvaller, voor wie ManU zo'n 85 miljoen euro zou betalen aan Everton.

"Wie zou er neen zeggen tegen de grootste club op aarde, met het mooiste stadion in Engeland en de beste fans? Dit is een ideale opportuniteit", meent 'Big Rom'. "Ik heb altijd gezegd dat ik voor een team wil spelen dat een uitdaging vormt, om alle prijzen strijdt die er te winnen vallen. Manchester United wil die dominante rol opnemen. Hun geschiedenis spreekt boekdelen. Deel uitmaken van zo'n club is iets wat ik echt graag wil. Ik ben dankbaar voor de kans die ze mij bieden en nu is het aan mij om harder dan ooit te werken, en ik ben daartoe bereid."

bron: Belga