Geslaagde 15de editie Gooikoorts: “Iedereen loopt met grote glimlach rond”

De 15de editie van Gooikoorts, het internationaal volksmuziekfestival in het Vlaams-Brabantse Gooik, is een zeer geslaagde editie geworden. Dat meldt organisator Patrick Lichtert. “Een volledig zicht op het aantal bezoekers hebben we nog niet, maar iedereen loopt hier wel rond met een grote glimlach, en dat is veel belangrijker”, klinkt het. Gooikoorts had voor zijn 15de editie ingezet op voornamelijk Vlaamse folkmuziekgroepen en heeft zich dat zeker niet beklaagd.
“Kadril, die 40 jaar bestaan en voor de gelegenheid gasten als Patrick Riguelle en accordeonist Gwen Cresens hadden meegebracht, hebben vrijdagavond al meteen voor één van de hoogtepunten gezorgd”, zegt Lichtert. “Daarnaast was er ook onder meer Trio D’Hoore, Zigo en Elanor. Daartegenover stond natuurlijk ook wat buitenlands geweld, met onder meer Ierse, Scandinavische en Oekraïense groepen, en de Mountain blues van Molsky’s Mountain Drifters.”
Gooikoorts is meer dan enkel muziekoptredens, de internationale markt voor instrumentenbouwers trekt altijd veel volksmuzikanten en de kinderen vinden steevast hun gading bij de kinderanimatie. Tijdens het festival worden ook verschillende workshops en initiaties aangeboden, onder meer door enkele artiesten die op het festival zelf optreden. Zondagochtend is er ook een concertmis, waarbij de gewone hoogmis in de kerk van Gooik opgeluisterd wordt door artiesten van het festival. Deze editie viel dat de beurt aan het BellónMaceiras Trio.
“En vanavond hebben we nog een bal, we zijn hier zeker nog niet klaar met feesten”, aldus nog Lichtert.

bron: Belga