Geen verlichting van sancties tegen Moskou voor Syrië en Oekraïne “opgelost” zijn

Geen verlichting van sancties tegen Moskou voor Syrië en Oekraïne
Geen verlichting van sancties tegen Moskou voor Syrië en Oekraïne "opgelost" zijn

De Amerikaanse president Donald Trump heeft verzekerd dat de sancties tegen Rusland niet verlicht worden zolang de toestand in Oekraïne en Syrië niet opgelost is. Tegelijk twitterde hij dat het tijd was om “vooruit te gaan en constructief samen te werken met Rusland”. “Er zal niets gedaan worden totdat de Oekraïense en Syrische problemen opgelost zijn”, schreef de president op Twitter bij zijn terugkeer van een vierdaags bezoek aan Europa, waar hij zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin voor het eerst ontmoette. “Sancties werden niet besproken tijdens mijn ontmoeting met president Poetin”, voegde hij eraan toe.

Volgens Trump ontkende Poetin categoriek dat hij zich in de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016 gemengd had. De Amerikaanse president had Poetin naar eigen zeggen tot twee keer toe op de rooster gelegd over deze kwestie. Rusland heeft elke inmenging steeds ontkend.De volgende tweet luidde: We onderhandelden over een staakt-het-vuren in delen van Syrië dat levens zal redden. Het is tijd om vooruit te gaan en constructief samen te werken met Rusland!”.

Trump twitterde verder dat hij met Poetin ook over de oprichting van “een ondoordringbare Cyberveiligheiseenheid” had gesproken, “die ons behoedt voor het hacken van verkiezingen en veel andere negatieve zaken”.

Bron: Belga