Cactusfestival lokt 25.000 mensen naar Minnewaterpark

De 36ste editie van het Cactusfestival heeft in de loop van het weekend 25.000 muziekliefhebbers naar het Brugse Minnewaterpark gelokt. Het festival wordt zondagavond afgesloten door de elektrorockers van Goose. De organisatie is heel tevreden over het weekend. “Ik zou durven zeggen dat het scenario eigenlijk ideaal was voor ons”, aldus organisator Patrick Keersebilck. “Het mooie weer was natuurlijk een grote sfeerbepaler.” Op zaterdag was het festival op 30 tickets na zelfs uitverkocht. “Die opkomst is wel belangrijk, maar we hebben niet de bedoeling om te groeien. Dat zou afbreuk doen aan ons concept.”
Het festival in het Minnewaterpark blijft immers ook inzetten op de beleving rond de optredens. Met onder andere heel wat activiteiten voor kinderen is Cactus Oasis daar misschien wel het beste voorbeeld van. Ook de zitruimte Tentakel was uitgebreid in vergelijking met vorig jaar.
Naast enkele gevestigde waarden wil de organisatie op muzikaal vlak ook een podium bieden aan jong talent en verschillende genres. Op zaterdag vielen onder andere de optredens van Millionaire en Coely erg in de smaak. “Kaiser Chiefs heeft zijn reputatie als feestband ook waargemaakt. Iemand als Richard Ashcroft was bij het publiek misschien minder bekend, maar heeft zeker heel wat fans bijgewonnen. Het programma heeft op alle vlakken gebracht wat we ervan verwacht hadden”, besluit de organisator.

bron: Belga