Cafébazin wordt overstelpt door positieve reacties nadat ze een dakloze een kom soep inschenkt

Facebook / Yorick

Tafelschuimers of mensen die uren blijven staren naar een lege kop koffie: voor veel cafébazen zijn ze een echte plaag. Niet voor Marijana Cortan, de bazin van het Tilburgse eetcafé Frank en Vrij. Toen ze een dakloze man in haar café aantrof, twijfelde ze geen seconde en schonk ze hem een kom soep in.

“Hij zag eruit alsof hij zo van zijn stokje kon gaan”, klinkt het in tegenover RTL Nieuws. “Hij had medicijnen bij, dus ik schonk hem al meteen een glas water in.”Niet lang daarna bood ze hem ook wat te eten aan, maat dat werd initieel geweigerd. Uiteindelijk accepteerde hij na lang aandringen toch een kom soep. “Hij heeft me vervolgens tien minuten lang bedankt. Hij hoefde echt niets anders te eten, hij was me zo dankbaar”, legt Cortan uit. “Ik heb hem op het hart gedrukt dat hij het me moet laten weten als ik nog iets voor hem kan doen.”

De klant die het tafereeltje aanschouwde was zodanig geraakt dat hij het deelde via Facebook. Sindsdien wordt Cortan overstelpt met positieve reacties. “Ik weet niet wat me overkomt”, getuigt ze. “Voor mij voelt dit heel dubbel. Ergens vind ik het jammer dat iedereen zo verbaasd is. Dit zou normaal moeten zijn. Iedereen zou dit moeten doen.”