Tien gewonden bij stierenloop in Pamplona

door
Belga
Leestijd 1 min.

Tien mensen zijn vandaag gewond geraakt bij de tweede stierenloop ter gelegenheid van de San Ferminfeesten in Pamplona, in het noorden van Spanje, zo heeft de regionale regering gemeld. Vijf Amerikanen, drie Spanjaarden en twee Fransen, allemaal mannen, werden naar de spoeddienst gebracht na hun deelname aan de traditionele "encierro" van 8 uur, waar honderden waaghalzen voor twaalf stieren uit lopen in de smalle straten van de stad.

Twee Amerikanen van 22 en 35 jaar werden door hoorns verwond, de jongste is zwaargewond. De overige slachtoffers hadden allerlei verwondingen. Sommige van hen waren gevallen doordat de straatstenen glad waren van de regen. Op televisiebeelden was te zien hoe een man door de hoorns van een stier gegrepen werd, over verscheidene meters werd meegesleurd en dan vertrappeld werd in een bocht van het parcours van ruim 800 meter.

Het Rode Kruis zei dat het 77 mensen behandeld had na de stierenloop. Gisteren waren bij de eerste loop vier gewonden gevallen, van wie er één zwaargewond is.

De San Ferminfeesten trekken elk jaar honderdduizenden bezoekers uit de hele wereld.

Bron: Belga