Vlogger licht zijn fans op

Beeld YouTube

Een Nederlandse vlogger heeft zijn volgers opgeroepen om hem te bellen. Elke honderdste beller zou hem te spreken krijgen. Het ging echter om een betaalnummer.

De YouTuber Tim van Teunenbroek of ‘SnapKing’ heeft 360.000 fans. Hij riep zijn volgers, waaronder veel kinderen, op om hem te bellen. Die scheurden daar echter hun broek aanm, aangezien het ging om een betalend 0909-nummer. In het programma RTL Summer Night heeft hij zijn excuses aangeboden.Naar eigen zeggen wilde Van Teunenbroek er geen geld aan verdienen. Hij had een deal gesloten met een belbedrijf, zei hij volgens het Algemeen Dagblad. Nog volgens de krant heeft de man aan de actie 13.000 euro overgehouden. Het kostte 1 euro plus gesprekskosten om te bellen.

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft het nummer intussen uit de lucht gehaald. In totaal belden meer dan 6.000 mensen hem. Volgens AD sprak hij met nauwelijks vijf van hen, al heeft hij het zelf over 300 à 400 mensen die hem aan de lijn kregen. “Ik spoorde kleine kinderen aan om te gaan bellen, maar zij hebben niet het benul dat het geld kost”, excuseert het 20-jarige internetfenomeen zich nu.