Nederlands jongetje Tijn van nagellakactie overleden

ANP / Sander Koning

Tijn, het zesjarig Nederlandse jongetje dat bekend werd door de nagellakactie bij Serious Request, is afgelopen nacht overleden. Hij had hersenstamkanker, een zeldzame ziekte die jaarlijks in Nederland vijftien tot twintig kinderen treft. Dat is bekendgemaakt via radiozender 3FM.

Net gisteren werd duidelijk dat de nagellakactie ‘Lak door Tijn’ al 1 miljoen euro heeft opgeleverd. Dat geld gaat naar Stichting Semmy, dat er een apparaat van wil kopen om tot nu toe ongeneeslijk zieke kinderen met hersenstamkanker te behandelen. Met deze ‘robot’ komen de medicijnen beter op de juiste plek. De inzameling loopt vandaag af.Tijn meldde zich in december met zijn vader als een van de velen bij het Glazen Huis in Breda om geld op te halen met zijn nagellakactie en stal binnen de kortste keren ieders hart. Zijn actie alleen al leverde 2,5 miljoen euro op voor Serious Request. Daarna gingen Wendy van Dijk en Youp van ’t Hek verder met de nagellakactie.

“Met zijn ongekende en vertederende enthousiasme, onschuld en onzelfzuchtigheid inspireerde hij miljoenen mensen om in actie te komen en samen een verschil te maken. Hij zette Nederland in beweging en bracht letterlijk het hele land bij elkaar. Met zijn nagellakactie gaf hij duizenden kinderen een toekomst, terwijl zijn eigen toekomst zo onzeker was”, aldus 3FM.

Lees ook: