Marcel Kittel wint millimetersprint

AFP PHOTO / ASO / Handout

Marcel Kittel heeft de zevende rit in de Tour de France gewonnen. Het verschil met de tweede, Edvald Boasson Hagen, was zo klein dat zelfs de finishfoto geen duidelijkheid bood.

De rit werd gekleurd door vier vluchters: Dylan van Baarle (Cannondale), Maxime Bouet (Fortuneo), Manuele Mori (UAE) en Yohann Gène (Direct Énergie). Hun voorsprong schommelde voortdurend rond de drie minuten, niet genoeg om voorop te blijven.De sprint verliep net als de voorbije dagen chaotisch. Geen enkel treintje kon het peloton op een lint trekken. Uiteindelijk wist Dimension Data zijn sprinter Boasson Hagen, de nieuwe kopman na het uitvallen van Mark Cavendish, het best af te zetten. Kittel (Quick-Step) kwam er nog naast, maar het duurde even voor er ook duidelijkheid was over de winnaar. Uiteindelijk bleek dat toch de Duitser te zijn, hoewel op de finishfoto geen duidelijk verschil te zien was.

Zo evenaart Kittel het recordaantal Duitse ritzeges in de Tour van Erik Zabel. Beiden hebben nu twaalf hoofdvogels afgeschoten. In het zog van de twee snelste renners van de dag finishte Michael Matthews (Sunweb) als derde, voor Alexander Kristoff (Katusha) en John Degenkolb (Trek). Zo eindigden er twee Noren en twee Duitsers in de top vijf.