Yanina Wickmayer is niet opgewassen tegen Garbine Muguruza

door
Belga
Leestijd 1 min.

Yanina Wickmayer (WTA 96) is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de derde ronde op Wimbledon, het derde grandslamtoernooi van het seizoen. De 27-jarige Wickmayer verloor in de tweede ronde in twee sets van de vier jaar jongere Spaanse Garbine Muguruza (WTA 15). 'Wicky', op Wimbledon begeleid door Kim Clijsters, ging na 1 uur en 20 minuten met 6-2 en 6-4 onderuit tegen het veertiende reekshoofd.

Wickmayer keek de Roland Garros-winnares van 2016 voor de derde keer in de ogen, ze kon de Spaanse nog niet verslaan. Op Wimbledon speelde Muguruza in 2015 de finale, maar ze verloor die van Serena Williams.

In de volgende ronde neemt Muguruza het op tegen de Roemeense Sorana Cirstea (WTA 63), die profiteerde van de opgave van de Amerikaanse Bethanie Mattek-Sands (WTA 103).

Het beste resultaat van Wickmayer op het heilige gras van de All England Club is een vierde ronde in 2011. De voorbije twee jaar sneuvelde ze telkens in de eerste ronde.

Later op de dag werkt Kirsten Flipkens (WTA 88) haar tweederondepartij af tegen het Duitse nummer één van de wereld Angelique Kerber. Elise Mertens (WTA 54), Alison Van Uytvanck (WTA 98) en Maryna Zanevska (WTA 119) sneuvelden in de eerste ronde.

bron: Belga