Model S van Tesla slaagt niet helemaal voor veiligheidstest

Model S van Tesla slaagt niet helemaal voor veiligheidstest
Model S van Tesla slaagt niet helemaal voor veiligheidstest

Net wanneer Wall Street zich vragen begint te stellen over de groei van Tesla, faalt het Californische automerk er voor de tweede keer in om de hoogste score te halen bij een de veiligheidstest van het Amerikaanse Insurance Institute for Highway Safety. Bij een eerste test had de berline “Model S”, kostprijs goed 70.000 euro, ook al geen topscore toegekend gekregen. De autobouwer scoort doorgaans redelijk hoog bij zulke tests. Tesla ging de boot in bij de test die naging hoe goed de auto bestand is tegen vijf gevaarlijke situaties, zoals een botsing met een boom of een verlichtingspaal. Volgens IIHS hield de riem de bestuurder in zulke gevallen onvoldoende tegen.
In een reactie wijst een woordvoerder van de autobouwer op de resultaten in de test van de Amerikaanse National Highway Traffic Safety Administration, waaruit bleek dat “de risico’s op verwondingen bij de Model S en de SUV Model X de laagste zijn van alle geteste voertuigen, wat hen dus de veiligste auto’s ooit maakt”.
Woensdag moest het Tesla-aandeel op Wall Street 7,2 pct prijsgeven, nadat Goldman Sachs te kennen had gegeven dat de vraag voor de twee Tesla-modellen plafonneert.

Bron: Belga