Feestelijkheden in Marollen breiden uit met Brol National

Feestelijkheden in Marollen breiden uit met Brol National

Naast het intussen traditionale Bal National op de vooravond van de nationale feestdag en het ook al goed ingeburgerde Resto National, worden de feestelijkheden in de Marollen dit jaar uitgebreid met een Brol National, een nationale vlooienmarkt op de Vossenplein, in de voormiddag van 21 juli. Dat kondigden de voorzitter van de vzw Bal National en het Brusselse stadsbestuur aan op het stadhuis. “Dit jaar willen we ook de standhouders van de wekelijkse Vlooienmarkt op het Vossenplein bij het feest betrekken”, zegt Frank Anthierens van de vzw Bal National. “Vandaar dat we op 21 juli in de voormiddag een Brol National organiseren, waarbij de standjes versierd zullen zijn in de nationale driekleur en er typische Belgische producten, zoals koekendozen met portretten, Kuifje- of andere stripspullen, postzegels en dergelijke, zullen verkocht worden.”

Vanaf 16 uur vindt opnieuw Resto National plaats en zal er voor 21 euro mosselen met friet te verkrijgen zijn. Net zoals de vorige jaren zullen de organisatoren ook een aantal maaltijden aanbieden aan kansarmen uit de wijk. Via de actie ‘Iedereen aan tafel voor 1 euro/Tout le monde à table pour 1 euro’ hopen de organisatoren dat aantal dit jaar te verdubbelen van 150 tot 300 maaltijden.De avond voordien geeft Unik Party vanaf 19.15 uur de aftrap voor de vijftiende editie van het Bal National, dat rechtstreeks zal uitgezonden worden door Bruzz en Bx1. Net zoals vorig jaar worden wel bijzondere veiligheidsmaatregelen genomen op het Vossenplein.
“Toegang tot het plein is enkel mogelijk via de Blaesstraat, vanuit de Kappelemarkt en de Hallepoort, en de Reebokstraat”, klinkt het. “Iedereen zal gecontroleerd worden en we vragen om rugzakken en drankflessen en -blikjes thuis te laten.”

bron: Belga