Donald Trump begint Europese tournee in Polen

Donald Trump begint Europese tournee in Polen
Donald Trump begint Europese tournee in Polen

Donald Trump is woensdagavond in de Poolse hoofdstad Warschau aangekomen. De Amerikaans president begint er aan zijn Europese tournee, met als hoogtepunt de G20-bijeenkomst vrijdag en zaterdag in Hamburg. Air Force One landde woensdag om 20.15 uur plaatselijke tijd in Warschau. Trump bespreekt later met de Poolse president Andrzej Duda bilaterale en regionale kwesties en houdt een toespraak over de betrekkingen met Centraal-Europa tijdens de Three Seas Initiative-top, een bijeenkomst van Centraal- en Oost-Europese leiders.
Zijn vierdaagse Europese trip wordt vooral gedomineerd door de kwestie Noord-Korea. De Amerikaanse president heeft onder meer ook ontmoeting met zijn Russische ambtsgenoot Vladimir Poetin.
De Amerikaanse president heeft donderdagavond, op de vooravond van de G20-top, een ontmoeting met de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-In en de Japanse premier Shinzo Abe om te praten over de veiligheid in Azië. De Chinese president Xi Jinping zal op die vergadering niet aanwezig zijn.
De lancering van de raket door Pyongyang heeft de spanning tussen de VS en China opgedreven. Het Pentagon liet woensdag weten dat het vertrouwen heeft in de capaciteit van de VS om zich te beschermen tegen de Noord-Koreaanse raketten.

Bron: Belga