Trump hartelijk ontvangen in Polen

De Amerikaanse president Donald Trump heeft in Polen gewaarschuwd dat de Westerse beschaving in gevaar is. Vandaag trekt hij naar Hamburg voor de G20.

“Het Westen wordt geconfronteerd met tegenstanders die ons op de proef willen stellen, ons vertrouwen willen ondermijnen en onze belangen willen treffen”, zei hij. Hij verwees daarbij naar moslimextremisme en terrorisme. “Het Westen zal nooit, nooit verslagen worden. Onze waarden zullen overwinnen, onze burgers zullen succesvol zijn en onze beschaving zal triomferen”, klonk het bij wijze van conclusie.Niets dan lof

Trump (foto) werd hartelijk ontvangen in Polen. De leiders van de rechtse partij Recht en Rechtvaardigheid steunden hem al tijdens zijn verkiezingscampagne. De Amerikaanse president zong dan ook meermaals het lof van het Poolse volk en zijn leiders. De rechtse regering kwam al regelmatig in botsing met Europa door haar anti-democratische beslissingen, maar in Trump ziet ze een bondgenoot.

G20

Vandaag trekt de Amerikaanse president naar Hamburg voor de G20, de groep van twintig industrielanden, waar hij voor het eerst een officiële ontmoeting met de Russische president Vladimir Poetin heeft. Op de agenda van de G20 staan, naast uiteraard economische kwesties, onder andere het klimaatvraagstuk en de dreiging die uitgaat van Noord-Korea.