Bizar! Tegenstander van Bemelmans gooit met muntjes

Daniil Medvedev heeft zich op Wimbledon van zijn kleinste kant laten zien. Na de nederlaag tegen Ruben Bemelmans uitte de jonge Rus zijn onvrede door muntstukken naar de umpire te gooien.
door
Maarten
Leestijd 1 min.

Medvedev kon duidelijk niet verkroppen dat hij in de tweede ronde de duimen moest leggen voor onze landgenoot. Na de laatste balwisseling stapte de nummer 49 van de wereld richting de scheidsrechter, waarna hij ostentatief een handvol muntstukken op de grond gooide.

Foute beslissingen

Even daarvoor was de 21-jarige Rus in aanvaring gekomen met de umpire, die hij een paar foute beslissingen verweet. Medvedev vroeg tijdens de wedstrijd zelfs om een andere scheidsrechter, maar zijn verzoek werd afgewezen.

Excuses

Ondertussen heeft Medvedev zijn verontschuldigingen aangeboden voor het incident. «In het heetst van de strijd heb ik slecht gereageerd", klinkt het. "Daar bied ik mijn excuses voor aan. Ik bedoelde niet dat de ref omgekocht is, dat zou een domme beschuldiging zijn. Het was idioot, maar ik bedoelde er niets speciaals mee. Als er sancties volgen, neem ik daar de verantwoordelijkheid voor.»