Britney Spears krijgt eigen ziekenhuisvleugel

Britney Spears
AFP / K. Winter

Een ziekenhuis in Las Vegas opent dit jaar een nieuwe vleugel en zal het kersverse deel vernoemen naar Britney Spears. De zangeres doneerde een miljoen aan de instelling, die kinderen met kanker behandelt.

“Ik heb in mijn carrière veel dingen gedaan waar ik trots op ben, maar dit is het toppunt”, zegt ze in People. “Het feit dat ik mijn sterrenstatus kon gebruiken om geld in te zamelen om dit geweldige instituut te bouwen en zieke kinderen en hun families te helpen, brengt me niet alleen tot tranen, maar geeft mijn loopbaan ongelooflijk veel betekenis.”

Spears heeft heel wat geld verzameld door voor elk ticket dat ze verkocht voor haar concertreeks in Las Vegas, een dollar opzij te leggen voor het ziekenhuis. Daarnaast organiseerde ze ook heel wat evenementen, zoals een sponsorfietstocht, om geld op te halen.

Persoonlijke motivatie

Aan People verklapt Spears ook dat ze een persoonlijke motivatie had voor de actie. “Mijn tante Sandra is overleden aan kanker. Ik ken de verwoestende gevolgen die deze verschrikkelijke ziekte heeft voor de slachtoffers en hun naasten dus maar al te goed.” In dit najaar zal de ster de nieuwe vleugel officieel openen.